10 טיפים לכתיבת כותרות איכותיות באינטרנט

תוכן עניינים

הכותרת היא החזית של המאמר שלכם. ללא כותרת טובה, אנשים עלולים לחלוף על פני המאמר שלכם במהירות, מבלי שאפילו יטרחו להיכנס אליו, שלא לדבר על לקרוא אותו. נשאלת השאלה: מהי כותרת איכותית? התשובה לכך איננה שד-משמעית, ולמעשה ישנן דרכים רבות באמצעותן ניתן ליצור כותרת אשר מצד אחד, תמשוך את הצופים אל הכתבה שלכם, ומצד שני, תכיל מידע שתצדיק את הדברים הכתובים בה. טוב לדעת שיצירת כותרת איכותית יכולה להיות קלה יותר מכפי שזה נראה לכם. כל מה שצריך לעשות הוא לפעול על פי מספר כללים פשוטים. מאמר זה יעניק לכם מידע על הדרכים השונות לכתיבת כותרות איכותיות באינטרנט.

  • על מה הכתבה עומדת לדבר?

הטעות שהרבה מהכותבים עושים היא לחשוב על כותרת מגניבה וקצרה אשר אך ורק מושכת את העין, אך לא מנדבת כלל וכלל מידע על המאמר אליו הגולשים נכנסו. אומנם זה נכון שבסופו של דבר יעילות הכתבה נמדדת על פי מספר הכניסות אל הדף, ועל פי מספר הפעמים שאנשים לחצו על הלינק ,אך כיום ישנם מדדים שונים אשר יכולים לעזור לכם להבין האם אנשים טרחו לקרוא את המשך הכתבה. לכן, כדי שתוכלו להיות הוגנים כלפי הקוראים שלכם ולהעניק להם מאמר איכותי, יש ליצור כותרת אשר מכילה פיסת מידע קטנה על העומד להגיע בכתבה. זה יכול להיות נושא הכתבה, או כמה מילים על מוצר אשר עומד במרכז המאמר. בכל מקרה, כותרת טובה היא כזאת שנותנת לקוראים את היכולת להבין מהו התוכן אותו הם עומדים לקרוא.

דוגמא: "כיצד תוכל לייצר חנות אינטרנטית טובה יותר?"

  • פנייה לקהל היעד

למרות שעולם האינטרנט מגוון, כאשר הרצון שלנו הוא לגרום לכך שכמה שיותר קוראים יכנסו אל הכתבה, סביר להניח שבסופו של דבר אתם פונים אל קהל יעד מסוים, כזה שמעוניין בנושא שעליו אתם כותבים, וכזה אשר אין לו מספיק ידע בנושא, או שזקוק לנקודת מבט נוספת על דבר מסוים . אנשי קהל היעד מגיעים אל הכתבה עם מערך ציפיות מסוים, ועם רצון שציפיות אלו יתמלאו. חשבו על כך, עד כמה הם ירגישו לא מרוצים כאשר כבר בתחילת הכתבה שלכם הם יקבלו כותרת אשר אינה פונה אליהם אישית, אלא רק כותרת כללית אשר פונה לכל אדם באשר הוא. היום יותר מתמיד, אנחנו נמצאים בעידן בו אנשים זקוקים לפנייה אישית.

דוגמא : "עצות לכותבי תוכן"

  • שונים מהשאר

גם אם איננו מודעים לכך, סביר להניח כי אחרים כבר כתבו על הנושא שאנחנו כותבים עליו. ברור שכל אחד מגיע עם נקודת מבט שונה, ועולם האינטרנט מכיל אנשי תוכן עם יכולות כתיבה שונות, אך כאשר אנחנו נמצאים בעולם בו מספר המילים שאנו יכולים להשתמש בו הוא קצוב, ישנו צורך לבצע מחקר מסוים ולנסות לדעת האם כותבים אחרים כבר הספיקו להשתמש באותה כותרת שאתם עומדים להשתמש בה. כותרת שונה וחדשנית תגרום לקוראים להבין שהם עומדים להיכנס אל מאמר בו יהיו תובנות חדשות, אשר אליהן הם עוד לא נחשפו.

דוגמא : "כל מה שביקשתם לדעת על ספרי הארי פוטר"

  • לקבל השראה

לכאורה, זוהי עצה הפוכה מזו של הסעיף הקודם, אך בהיותכם כותבי תוכן, בוודאי אתם כבר מבינים שישנן כמה דרכים לכתוב על אותם נושאים. לכן, נכון שזה מצוין שאתם מבקשים להיות שונים מכותבי תוכן אחרים הקיימים בשוק, אבל באותה מידה עליכם להיות עם ראש פתוח ולדעת כיצד תוכלו לקבל השראה מכותבים אחרים, ולנסות להבין כיצד הם יצרו כותרת אשר גרמה להם להצליח. כותבים שונים רגילים לעבוד בשיטות שונות, אך בסופו של דבר, כאשר קיים כל כך הרבה תוכן בעולם האינטרנט כיום, וכותרות יכולות להיות דומות, עדיף שהכותרת שלכם תהיה דומה לכותרת איכותית שכבר קיימת.

דוגמא: "הרשימה: כיצד להגשים את החלום שלכם לשיפור הקריירה"

  • שיטת כתיבת המאמר

מאמרים רבים נכתבים בצורה מוגדרת. מאמר זה, לדוגמא, נכתב בצורה סדרתית, עם רצון להעניק מספר מסוים של טיפים כדי שתוכלו לשפר את יכולת הכתיבה שלכם. כך, כאשר אנשים נכנסים לקרוא את המאמר, הרי שהם יודעים שהם עומדים להיחשף לעשרה סעיפים שונים. נסו לחשוב כיצד המאמר שלכם בנוי, האם גם בו יש טיפים? האם זהו מאמר אמוציונאלי שמגלה את המחשבות שלכם? על כל פנים, נסו ליצור כותרת אשר מראה לקוראים כיצד עומד להתנהל המאמר שהם עומדים לקרוא.

דוגמא: "שמונה עצות לשיפוץ הבית שלכם"

 

  • שימוש בביטויים ופתגמים

סביר להניח כי אלו מכם אשר כתבו כמה מאמרים בחיים שלהם נתקלו בעצה זאת, ביתרון  של כותרת אשר מכילה פתגם מסוים או נכתבה בהשראת ביטוי מוכר. עצה זאת קיימת כבר זמן רב בעולמות התוכן, מכיוון שהיא באמת עובדת. אומנם ככל שהזמן עובר, פתגמים רבים נעלמים מהעולם, אך תמיד יש אלו שיישארו, היות וכותבים וקוראים רבים מכירים אותם. כותרת אשר תכיל פתגם הומוריסטי יכולה להעלות חיוך על פניהם של הקוראים. קוראים רבים אוהבים לראות את המאמרים כמין חידה,  אותה הם צריכים לפתור. קוראים אשר יצליחו להבין את הפתגם ירגישו גאים בעצמם, וזה יוצר יחס חיובי למאמר.

דוגמא: "עליה וקוץ בה ‒ היתרונות והחסרונות במגורים מחוץ למרכז"

  • כותרת מלאת רגש

אחד מהיסודות לכך שכתבה תצליח בעידן הנוכחי, הוא  שהכתבה תהיה מלאת רגש. אין זה אומר כי הכתבה שלכם צריכה להביע את כל מגוון הרגשות שלכם, אך, מצד שני, קוראים אוהבים להיתקל בכתבה אשר מכילה עוד דברים חוץ מאינפורמציה שטחית. יסוד זה תקף גם בקשר  לכותרות. כותרת שיש בה רגש תוכל לגרום לקוראים להתחיל לקרוא את הכתבה ברגשות חיוביים כמו שמחה, או להתמלא בהומור. כתבה אשר נועדה לספר על חוויה שעברתם , יכולה לקבל כותרת אשר תעביר את מכלול הרגשות שלכם. על כל פנים, בתור בני אדם אשר נקשרים לדברים באמצעות רגש, נסו להבין מהן המילים אשר יגרמו לקרואים שלכם להרגיש משהו גם כן.

דוגמא: "עשרת הדברים שעוזרים לי לצאת מדיכאון".

  • הפעילו את הקוראים

למאמרים שונים יש מטרות שונות, אך מאמר איכותי הוא כזה שנשאר עם הקוראים לאורך זמן, וגורם להם לחשוב על נושא מסוים, גם לאחר שסיימו לקרוא את הכתבה. כדי שהכותבים יזכרו את המאמר שלכם, הם צריכים לעשות משהו בגללו. אין זה אומר שבעת הקריאה הם צריכים להפעיל את גופם בצורה ספורטיבית או לפתור חידות מתמטיות, אבל הם צריכים להבין איזו פעולה מצופה מהם לעשות, בנוסף לפעולת הקריאה. נסו ליצור כותרת אשר יש בתוכה מילה אשר תפעיל את הקוראים.

דוגמא: "צאו והפעילו את הגוף שלכם"

  • חיבור לכותרות המשנה

מאמרים רבים כיום מכילים כמה כותרות משנה. כל כותרת משנה היא בעלת חשיבות, כאשר מאמר איכותי יש בו קשר בין הכותרות השונות. לכן ,מתאים מאוד שהכותרת הראשית של המאמר תהיה קשורה בצורה ישירה אל כותרות המשנה. שיטה טובה ליצירת כותרת כזאת היא לכתוב את הכותרת בסוף המאמר; כך תוכלו ליצור כותרת אשר נשענת על מה שכתוב במאמר, במקום כותרת תלושה שאינה נותנת הרגשה של חיבור לתוכן הכתבה.

דוגמא לכותרת ראשית : "בניית המטבח עליו חלמתם"

דוגמא לכותרת משנה: " צעד ראשון לבניית מטבח"

  • משפט המחץ שלכם

הטיפ האחרון שנבקש להעניק לכם הוא הצורך ליצור כותרת אשר תתאים לדרך הכתיבה שלכם. בסופו של דבר, אתם כותבים מיוחדים עם סט מסוים של יכולות. נסו לחשוב כיצד תוכלו לייצר כותרת אשר תגרום לקוראים שלכם לזהות אתכם עוד לפני שהם ימשיכו לקרוא את המאמר. כפי שכבר כתבנו, קוראים נכנסים אל כתבות עם מערך ציפיות מסוים. אם ישנו כותב אשר הקוראים שלכם אוהבים במיוחד, הם ירגישו יותר בנוח כאשר למאמר תהיה כותרת אשר מזוהה עם כותב זה. נסו ליצור כותרת אשר מספרת עליכם ועל יכולות הכתיבה שלכם. עם זה, ש להיזהר מיצירת כותרת אשר הן דומות מדי אחת לשנייה, או כאלו שאינן מספיק ברורות.

דוגמא: "ספר העצות הגדול של איתי כהן".

לסיכום, יצירת כותרת איכותית היא דבר לא קל בכלל, אשר פעמים רבות דורשת מכם לכתוב ניסיונות רבים, בהם אתם מנסים ליצור כותרת שתהיה מתאימה למאמר ולקוראים שלכם. למעשה, ניתן להביט על יצירת הכותרת כתהליך אשר חוזר על עצמו. כותבים איכותיים יוכלו ללמוד מתהליך זה, כאשר בסופו הם יגיעו למצב בו הם ידעו ליצור מאמרים רבים עם כותרות מגוונות וטובות. יש לזכור כי בסופו של יום, כותרת טובה היא כותרת אשר נשארת עם הקוראים שלכם לאורך זמן, כזאת שגורמת להם לחזור אל המאמרים שלכם שוב ושוב.

שאלות ותשובות:

שאלה: האם ישנן הוראות מדויקות לכתיבת כותרת איכותית?

תשובה: כל אדם מגיע אם סט יכולות משל עצמו, עם תחומי עניין ייחודים ועם הבנה של שונה של מקצוע הכתיבה. למעשה, לא ניתן לייצר הוראות מדויקות לכתיבת כותרת איכותית מכיוון שכל אחד מכם תופס את מלאכת הכתיבה בצורה שונה.עם זה. אפשר לפעול על פי עצות של מקורות מידע שונים כדי לשפר את הכותרות שלכם.

שאלה: כיצד עלי לפעול כאשר נגמרים לי הרעיונות ליצירת כותרת?

תשובה: צאו לסיור בעולם האינטרנט הבלתי נגמר. בכלל, בכל פעם שאתם עומדים לכתוב כתבה לא יזיק לבדוק את המצב בתחום ולנסות להבין מה כותבים אחרים כתבו לפניכם.

שאלה:  כיצד אדע האם הקוראים אוהבים את הכותרת שלי?

תשובה: ניתן לדעת את הדבר בכמה דרכים. ראשית כמה מהפלטפורמות לכתיבת מאמרים מאפשרים לקוראים  להגיב למאמרים, מוטב שתבדקו האם אכן לאתר בו אתם כותבים יש אופציה כזאת. בנוסף, חפשו כתבות אשר משכו קוראים רבים. כי הם בעלי כותרת איכותית. לבסוף נסו לחפש את הכתבה שלכם במנוע החיפוש של גוגל, אם הכתבה נמצאת בעמוד הראשון של החיפושים הרי שהכותרת שלה היא איכותית.

שאלה: מהי כותרת לא איכותית?

תשובה: כותרת אשר נכתבה בצורה שטחית ולא אמינה היא כותרת בעייתית. קוראים יכולים להבחין בית כותרת איכותית ומלאת עומק לבין כותרת אשר יותר דומה לפרסומת ובעצם נשענת על סיסמאות חסרות משמעות.

 

 

שיתוף:

עוד פוסטים:

הנגשת רקע ותיאור קולי ללקויי ראייה

חברת ביירון שמה לה למטרה להנגיש כנסים ואירועים לכלל המשתתפים ובפרט למשתתפים לקויי ראייה. ב־35 שנות עבודתה צברה החברה ניסיון רב הנגשה ויזואלית, קולית ובתרגום

ליצירת קשר:

רוצים שנחזור אליכם? השאירו פרטים:

דילוג לתוכן