תרגום סימולטני בזמן אמת – מציאות מוגברת

תוכן עניינים

צילום מאת: jamais_cascio

[quote]

פרק 7 בעונה השניה של סדרת הטלוויזיה "מסודרים" עסק במשחק מחשב חדשני, שבו נראה שהשחקן חי בתוך משחק המחשב. השחקן מצויד ברובה וחבוש בקסדה שהיא מחשב המיועד למשחקי וידאו (קונסולה) הסורק את החלל שבו נמצא השחקן. הקסדה מקרינה לשחקן דמויות אנימציה בתוך החלל שבו הוא נמצא, לדוגמא אולם הדגמה, והשחקן צריך לירות בהן. החידוש הוא כמובן שהדמויות נראות כחלק מהמציאות, ולא כחלק מגרפיקה על מסך.

נשמע לכם דמיוני? נשמע לכם לא מציאותי? חלק מסדרת טלוויזיה שאיננה תוכנית מציאות? אז זהו שלא.  "המציאות המוגברת" מסתמנת כדבר הגדול הבא, בעולם שבו חידוש רודף אחרי חידוש. רק בחודש האחרון התוודענו למהפיכה שעורר הסרט "אווטאר" בעולם הקולנוע כשהפך להיות הסרט העלילתי הראשון המוקרן בתלת מימד, ונראה שהמוח האנושי רק מחפש עוד ועוד גירויים חדשים.

חידושים והמצאות

בין החידושים שכבר עובדים עליהם הם תרגום סימולטני של עיתון משפה זרה, שיסתיר לקוראיו של העיתון את הטקסט המקורי. כך הקוראים יחשבו שהם קוראים עיתון בשפה שלהם ולא עיתונות זרה. אכן מציאות מדומה. כבר היום יש תרגום עם טלפון סלולארי, אך המצאות עתידיות נוספות עוד יבליטו עוד יותר את "תחושת הביתיות" של התיירים בארצות זרות. חישבו למשל על המצאה נוספת שמשנה את המציאות כפי שאתם מכירים אותה כיום. כיום כאשר אתם מטיילים בעיירה קטנה בארץ זרה ואינכם דוברים את השפה המקומית ותושביה אינם דוברים אנגלית. ואתם מעוניינים להזמין ארוחה באחת המסעדות המקומיות, והתפריט כתוב בשפה המקומית, ותרגומו לאנגלית אינו מדויק, אתם עלולים לקבל מנה שונה מזו שרציתם להזמין. נראה שבעולם הוירטואלי החדש לא תצטרכו עוד כנראה לדעת סינית, מקדונית, או סווהילית כדי להבין תפריטים בשפות הזרות לכם לחלוטין ולהזמין את המנות הרצויות לפי טעמכם, תרגום סימולטני לשפה שלכם יסתיר את הטקסט המקורי, ותרגישו לגמרי בבית.

הטכנולוגיה עצמה כבר קיימת מזה שנים, אך בשנתיים האחרונות היא מתחילה להופיע ברחבי העולם, כאשר עוד ועוד חברות מפתחות מוצרים ואפליקציות המתבססים על טכנולוגיה זו. בעלי הטלפונים הניידים החכמים כבר יכולים לטעום מעט מתפיסת הטכנולוגיה החדשה. בעלי אותם טלפונים יכולים להתקין את אחת התוכנות שקיימות כבר היום,ולאחר ההתקנה להפעיל את מצלמת המכשיר כך שהיא מכוונת לעולם שמסביב למשתמש, והמשתמש יביט לעולם דרך צג המכשיר. בהמשך, התוכנה תזהה את העצמים הפיזיים בחלל ותציג על המסך מידע הרלבנטי לעצמים שנקלטו. המידע הרלבנטי שיוצג לידם ייראה כחלק מהמציאות ולא כגרפיקה שמוצגת על המסך.

החידושים הללו אכן מרעישים אך נראה שהם מטשטשים טיפה את אותן תחושות וחוויות שהן חלק מההוויה האנושית בת זמננו. הרי טעויות בהזמנת מנות לא נכונות במסעדה בשל תרגום לקוי, יכולות גם לפתוח את החיך לטעמים חדשים, והן מפתחות את הסקרנות האנושית הבריאה. כמו כן, האם אתם באמת מעוניינים להרגיש בבית במדינה זרה? הרי הרבה פעמים אנחנו נוסעים לחו"ל במיוחד בשביל החוויה השונה, ובשביל להכיר תרבויות ומקומות חדשים.

להיראות כמו בר רפאלי בלי לצאת מהבית

חשבו על המצאה אחרת שתשנה חלק מחיינו כפי שאנו מכירים אותם היום. דמיינו לעצמכן בנות שאתן חושקות בשמלה חדשה. נניח שאין לכן כוח לצאת כרגע למסע השופינג המטורף, פתחו נא את מסך המחשב, גלשו נא לאתר האינטרנט של חברת ההלבשה האהובה עליכן, הקליקו על הבגד הרצוי ומצלמת האינטרנט כבר תראה לכן כיצד הבגד נראה עליכן (ראו את הוידאו למטה!). האם אתן באמת מוכנות לוותר על החוויה של שופינג מטורף עם החברה הטובה  בין המבצעים המטריפים של סוף העונה, בקניון שזה עתה נפתח, לטובת השיטוט המנוכר קמעה דרך המחשב?. (בנים, אנחנו יודעות שזו ההמצאה האולטימטיבית עבורכם-ככה לא נצטרך לגרור אתכם מהבית, פשוט נקרא לכם לבוא למחשב). האם זהו סופה של חווית השופינג נוסח "סקס והעיר הגדולה"?

קידמה או רגרסיה?

אין ספק שההמצאות הללו ישנו חלק מההווי האנושי. אך האם אנחנו באמת מעוניינים בכך? אשמח אם תשתפו אותי בדעתכם.

שיתוף:

עוד פוסטים:

הנגשת רקע ותיאור קולי ללקויי ראייה

חברת ביירון שמה לה למטרה להנגיש כנסים ואירועים לכלל המשתתפים ובפרט למשתתפים לקויי ראייה. ב־35 שנות עבודתה צברה החברה ניסיון רב הנגשה ויזואלית, קולית ובתרגום

הנגשה קולית לכנסים ואירועים

חברת ביירון מספקת שרותים שונים לכנסים ואירועים: תרגום סימולטני. תרגום שפת הסימנים. הנגשה קולית בהרבה אירועים יש קהל שזקוק להנגשה קולית הנגשה ויזואלית. באוכלוסייה הישראלית קיימים

ליצירת קשר:

רוצים שנחזור אליכם? השאירו פרטים:

דילוג לתוכן